19th Ave New York, NY 95822, USA
HEB JIJ
MIJ LIEF?
Dit kun je verwachten

Op deze kruispuntconferentie gaan we met jou nadenken over het wat, waarom en hoe van belijdenis doen. We willen niet alleen stilstaan bij wat het betekent om Christus te belijden in de kerk, maar ook op de werkvloer of in de collegezaal. Waar loop je tegenaan? Wat is moeilijk? Wanneer wel of niet?

01.
Belijdenis doen

Wat betekent belijdenis doen in deze tijd? Sporen de omstandigheden je aan of juist niet? In het voorjaar doen vaak verschillende jongeren belijdenis, wat beweegt hen? Tijdens de conferentie gaan we erover in gesprek.

02.
Appelwoord

Onze hoofdspreker, ds. F. van Binsbergen, deelt zijn persoonlijke motivatie voor belijdenis doen met ons en gaat dieper in op verschillende aspecten van belijdenis doen vanuit de Bijbel.

03.
Programma

Naast een lezing ga je in kleinere groepen in gesprek met elkaar aan de hand van een aantal vragen en stellingen. In de grote groep denken we over het thema na met een spelvorm. Verder is er ruimte voor ontmoeting en eten we samen.

Wat anderen zeggen
16 (Demo)
Bezoeker vorig jaar

“Ik vind het heel mooi en ben heel blij en dankbaar dat jullie ondanks alle omstandigheden dit door hebben laten gaan op deze manier.”

16 (Demo)
Bezoeker vorig jaar

“Ik vond het mooie onderwerpen en vragen. Deze sloten ook goed aan op de vragen die ik zelf juist ook had.”

Bezoeker vorig jaar

“Ik heb er heel veel aangehad. Zelf heb ik nog geen belijdenis gedaan en hier veel vragen over. Door deze uitzending heb ik juist meer over belijdenis geleerd en dat het niet om mij gaat maar om de drieënige God.”

Waarom zou je belijdenis doen?

Rondom de praktijk van belijdenis doen kunnen veel vragen leven, met deze conferentie willen we die vragen voor jou beantwoorden. De relatie tussen doop en belijdenis komt aan bod, evenals de vraag in hoeverre je zeker moet zijn van je geloof om belijdenis te doen. Ook gaan we in op de keuze tot het wel of niet doen van belijdenis. En als je het doet, kun je het ook te makkelijk doen of uit gewoonte? En hoe leef je ‘belijdend’, zonder het alleen te zeggen?

Dit zijn de sprekers

De volgende sprekers zullen tijdens de conferentie aan het woord komen:

Ds. F. van Binsbergen

Ds. F. van Binsbergen is predikant in de Hersteld Hervormde Gemeente van Rotterdam-Kralingseveer. Spreekt regelmatig bij Geloofstoerusting.

Jan Post

Jan Post is jeugdwerkadviseur bij het LCJ en ook werkzaam in het jeugdpastoraat. Jaarlijks organiseert hij de Kruispuntconferentie Belijdenis. Hij zal tijdens de dag de functie van gastheer vervullen.

Schrijf je in!

Meld je nu aan voor de conferentie!

Contact

Heb je nog vragen of wil je graag contact opnemen?
Stuur dan een e-mail naar Jan Post.

Landelijk Contact Jeugdwerk

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.lcj.nl.

Hervormd Jeugdwerk

Het platform Hervormd Jeugdwerk (HJW) zet zich in voor het werk onder jongeren in Hervormde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.hervormdjeugdwerk.nl.