19th Ave New York, NY 95822, USA

Christus belijden,
...maar hoe?
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Dit kun je verwachten

In deze livestream gaan we met jou nadenken over het wat, waarom en hoe van belijdenis doen. We willen niet alleen stilstaan bij wat het betekent om Christus te belijden in de kerk, maar ook op de werkvloer of in de collegezaal. Waar loop je tegenaan? Wat is moeilijk? Hoe kun je hierin groeien?

01.
Belijdenis doen

In deze tijd zouden veel jongeren belijdenis doen van het geloof, maar moest de belijdenisdienst in verband met het coronavirus worden uitgesteld. In de livestream gaan we erover in gesprek.

02.
Appelwoord

Onze hoofdspreker, prof. dr. M.J. Kater zal zijn persoonlijke motivatie voor belijdenis doen met ons delen en gaat dieper in op verschillende aspecten van belijdenis doen vanuit de Bijbel.

03.
Bespreking

Naast een lezing gaan we ook in gesprek aan de hand van een aantal vragen en stellingen met de spreker. Daarnaast hebben we een muzikale opdracht die past bij het thema.

Wat anderen zeggen
16 (Demo)
Bezoeker vorig jaar

“Ik heb er heel veel van geleerd, ook meer duidelijkheid gekregen rondom belijdenis doen. Ook heb ik meer zekerheid en overtuiging gekregen dat ik belijdenis wil en mag doen.”

16 (Demo)
Bezoeker vorig jaar

“Ik vond het heel leerzaam. Ik vond het fijn om met andere jongeren na te denken over dit onderwerp. Ook heel mooi dat de verbinding met de doop steeds werd genoemd.”

16 (Demo)
Bezoeker vorig jaar

“Mijn vragen zijn allemaal aan de orde gekomen, zelfs meer dan verwacht!”

“Een mooie en leerzame bijeenkomst! Goed om nieuwe dingen te horen en dat bekende informatie weer eens wordt opgefrist. Er was veel openheid en ruimte om moeilijke en kwetsbare onderwerpen te bespreken. Deze dag biedt veel onderwerpen om samen over in gesprek te gaan! We hebben elkaar weer een stukje beter leren kennen!”

“Wij vonden het echt een ontzettende mooie dag. De presentaties zaten mooi in elkaar en zagen er aantrekkelijk uit. De kaarten, de kaarsjes, de slingers, de snoepjes, de reader maakte het heel gezellig en huiselijk. We waren bang dat het een hele intensieve dag zou zijn maar het tegendeel was waar. Ook de sprekers waren enthousiast en sloten goed aan op de onze leeftijd.”

“Fijne dag voor een verdieping in onze relatie en onze relatie met God. De terugreis hadden we genoeg onderwerpen om over te praten, ook leuk om andere stellen op deze manier te leren kennen.”

Waarom zou je belijdenis doen?

Rondom de praktijk van belijdenis doen kunnen veel vragen leven, met deze livestream willen we die vragen voor jou beantwoorden. De relatie tussen doop en belijdenis komt aan bod, evenals de vraag of je zeker moet zijn van je wedergeboorte om geloofsbelijdenis af te kunnen leggen. Ook gaan we in op de betekenis van verantwoordelijkheid en trouw als je belijdenis hebt gedaan. En hoe verhoudt de openbare geloofsbelijdenis zich tot de praktijk?

Dit zijn de sprekers

De volgende sprekers zullen tijdens de livestream aan het woord komen:

Prof.dr. M.J. Kater

Prof. dr. M.J. Kater is hoogleraar Praktische Theologie aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn. Eerder schreef hij het boekje: ‘Bij welk team hoor jij?’ Hij is onze hoofdspreker en met hem gaan we in gesprek.

Maartje Kok

Maartje Kok studeerde theologie en startte dit jaar de whatsappgroep ‘Lees je Bijbel’. Met behulp van een rooster lezen de leden van deze groep in een jaar tijd de hele Bijbel door. Maartje verzorgt tijdens de avond een spoken word.

Jan Post

Jan Post is jeugdwerkadviseur bij het LCJ en ook werkzaam in het jeugdpastoraat. Jaarlijks organiseert hij de Kruispuntconferentie Belijdenis. Hij zal tijdens de avond de functie van gastheer vervullen.

Uitzending
Vragen?

Stel hier je vraag rond het onderwerp ‘belijdenis doen’.

Meer weten?

Laat hier je gegevens achter en ontvang achteraf meer informatie rond het onderwerp. Onder de eerste 25 inschrijvingen worden 5 boekjes van prof. dr. M.J. Kater weggegeven.

Doneren?

Waardeer je de online-uitzending rond het thema belijdenis-doen? Help het mogelijk maken en doneer!

Evaluatie

Hoe waardeer je het online-event? Laat via onderstaande knop in 5 korte vragen ons weten hoe jij dit event hebt ervaren.

Landelijk Contact Jeugdwerk

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.lcj.nl.

Hervormd Jeugdwerk

Het platform Hervormd Jeugdwerk (HJW) zet zich in voor het werk onder jongeren in Hervormde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.hervormdjeugdwerk.nl.