19th Ave New York, NY 95822, USA

Dit kun je verwachten

In dit online-evenement gaan we met jou nadenken over het wat, waarom en hoe van belijdenis doen. We willen niet alleen stilstaan bij wat het betekent om Christus te belijden in de kerk, maar ook op de werkvloer of in de collegezaal. Waar loop je tegenaan? Wat is moeilijk? Wanneer wel of niet?

01.
Belijdenis doen

Wat betekent belijdenis doen in deze tijd? Sporen de omstandigheden je aan of juist niet? In deze tijd doen vaak verschillende jongeren belijdenis, wat beweegt hen? Tijdens het online-evenement gaan we erover in gesprek.

02.
Appelwoord

Onze hoofdspreker, ds. A. Simons zal zijn persoonlijke motivatie voor belijdenis doen met ons delen en gaat dieper in op verschillende aspecten van belijdenis doen vanuit de Bijbel.

03.
Bespreking

Naast een lezing gaan we ook in gesprek aan de hand van een aantal vragen en stellingen met de spreker. Daarnaast hebben we een muzikale opdracht die past bij het thema.

Wat anderen zeggen
16 (Demo)
Bezoeker vorig jaar

“Ik vind het heel mooi en ben heel blij en dankbaar dat jullie ondanks alle omstandigheden dit door hebben laten gaan op deze manier.”

16 (Demo)
Bezoeker vorig jaar

“Ik vond het mooie onderwerpen en vragen. Deze sloten ook goed aan op de vragen die ik zelf juist ook had.”

Bezoeker vorig jaar

“Ik heb er heel veel aangehad. Zelf heb ik nog geen belijdenis gedaan en hier veel vragen over. Door deze uitzending heb ik juist meer over belijdenis geleerd en dat het niet om mij gaat maar om de drieënige God.”

Waarom zou je belijdenis doen?

Rondom de praktijk van belijdenis doen kunnen veel vragen leven, met dit online-evenement willen we die vragen voor jou beantwoorden. De relatie tussen doop en belijdenis komt aan bod, evenals de vraag in hoeverre je zeker moet zijn van je geloof om belijdenis te doen. Ook gaan we in op de keuze tot het wel of niet doen van belijdenis. En als je het doet, kan ik het ook te makkelijk doen of uit gewoonte? En hoe leef je ‘belijdend’, zonder het alleen te zeggen?

Uitzending
Vragen?

Stel hier je vraag rond het onderwerp ‘belijdenis doen’.

Meer weten?

Laat hier je gegevens achter en ontvang achteraf meer informatie rond het onderwerp. Onder de inschrijvingen worden 5 boekjes met de titel: ‘Geroepen tot vreugde’ van John Piper, door Geloofstoerusting weggegeven.

Doneren?

Waardeer je de online-uitzending rond het thema belijdenis-doen? Help het mogelijk maken en doneer!

Schrijf je in!

Laat hier je gegevens achter en ontvang achteraf meer informatie rond het onderwerp. Onder de inschrijvingen worden 5 boekjes met de titel: ‘Geroepen tot vreugde’ van John Piper, door Geloofstoerusting weggegeven.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Contact

Heb je nog vragen of wil je graag contact opnemen?
Stuur dan een e-mail naar Jan Post.

Landelijk Contact Jeugdwerk

Het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) is een jongerenorganisatie in de Christelijke Gereformeerde Kerken met hart en zorg voor alle jongeren van de gemeenten. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.lcj.nl.

Hervormd Jeugdwerk

Het platform Hervormd Jeugdwerk (HJW) zet zich in voor het werk onder jongeren in Hervormde gemeenten binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.hervormdjeugdwerk.nl.